Stosowne towary dla odżywiania eko

Ekologiczna i zdrowa żywność to nie to samo. Wyroby sprzedawane jako zdrowa żywność, wcale nie są ekwiwalentne z ekologiczną żywnością. Wyroby ekologiczne są oznakowane odpowiednimi certyfikatami.

Zdrowa żywność

Autor: Alan Patrick (Otto) Alpenfelt
Źródło: http://www.flickr.com
Nadruk zdrowa żywność jest w stanie ukazać się na jakimkolwiek opakowaniu, niezależnie od tego w jaki sposób są produkowane.

Jeśli ten artykuł jest według Ciebie interesujący, ta witryna (http://sklepbdkoncept.pl/) na pewno także będzie godna Twojego zainteresowania, bo odnajdziesz tam analogiczne wiadomości.

Większa część osób myśli, że pokarm z odmiany zdrowa żywność jest ekologiczna. Jednakże nie musi ona spełniać standardów produkcji odpowiednich dla żywienia eko. Lokowanie tekstu zdrowa żywność nie musi znaczyć, że żywność przyjęta do handlu nie może być obciążająca dla zdrowia, albo życia ludzi. Sklep ze zdrową żywnością proponuje produkty wyprodukowane bez zastosowania nawozów sztucznych i pestycydów, przy równoczesnym zachowaniu bogactwa ziemi i różnorodności biologicznej. Prawa dostarczania żywności ekologicznej ustalone zostały należytym przepisem dotyczącym produkcji ekologicznej, oraz znakowania

Owoce

Autor: Sergey Galyonkin
Źródło: http://www.flickr.com

produktów rolnych. Towary ekologiczne powinny posiadać należyte certyfikaty UE. Gospodarstwa ekologiczne, które proponują nam eko pożywienie, muszą sprostać odpowiednim wymaganiom. Produkcja ekologiczna żywności nie może zaburzać i obciążać otoczenia naturalnego, obejście winno być samowystarczalne, wyrób musi się przyczynić do rozwoju wsi i rolnictwa. Produkty ekologiczne nie mogą mieć kontaktu ze specyfikami chemicznymi, pestycydami, sterownikami wzrostu. Podłożem gospodarki muszą być naturalne odpady, kompost i obornik.

Wyroby kupione w sklepie ze zdrową żywnością oznakowane znakiem EKO są gwarancją wysokiej jakości – kliknij. Konsument może być przekonany, że dana żywność została wyprodukowana zgodnie z regułami, oraz że była monitorowana przez znawców. Atest ten przyznawany jest na rok, po upływie tego czasu gospodarstwo ekologiczne zostaje poddane powtórnej inspekcji. W Polsce coraz to częściej zakładane są nowe sklepiki z ekologiczną żywnością. Trzeba posiadać ufność, że niebawem rynek polski nie będzie odbiegał od europejskich, a jednostki chcące żywić się zdrowo i Eko, będą miały coraz to więcej możliwości.

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

*